Hodočašće u marijanska svetišta Slovenije Srijeda, 31. 5. 2023.

Na Dan državnosti, 30. svibnja 2023. godine, sestre Služavke Malog Isusa Zagrebačke provincije pod vodstvom vlč. Tomislava Kralja uputile su se na hodočašće u marijanska svetišta Slovenije.

Prije ulaska u Sloveniju posjetile su dvorac „Miljana“ kraj Kumrovca koji se nalazi u vlasništvu g. Dragutina Kamenskog. Svoj put nastavile su prema crkvi Marijinog rođenja na Svetim gorama u Sloveniji kako bi Majci Božjoj preporučile sve potrebe Provincije, ali i cijele Domovine. Nakon toga put se nastavio prema Olimju, samostalnu franjevaca konventualaca gdje su sestre imale priliku pod vodstvom domaćina razgledati samostansku crkvu, biljnu ljekarnu, pčelinjak, biljni vrt te čokoladarnicu. U franjevačkoj crkvi Marijina uznesenja slijedila je kruna hodočasničkog dana – Euharistijsko slavlje koje je predslavio vlč. Tomislav Kralj.

Popodnevni sati bili su prožeti rekreativnim programom. Sestre su imale mogućnost šetnje Jelenovim grebenom te hranjenja srna i muflona. Posljednje hodočasničko odredište bila je crkva Blažene Djevice Marije na Ptujskoj gori poznatoj kao „Gora milosti“. Sestre su u tišini molitve pod okrilje Marijina plašta stavile sve ljude koji su potrebni Marijine zaštite.

s. M. Margaret Ružman

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve