Korizmena duhovna obnova za roditelje djece iz vrtića “Mali Isus” u Metkoviću Utorak, 27. 3. 2012.

METKOVIĆ: Djeca su potakla roditelje da se odazovu korizmenoj duhovnoj obnovi koja je bila u samostanu sv. Obitelji, tj. kod sestara Služavki maloga Isusa, koje uskoro slave stogodišnjicu dolaska u Metković i rada s djecom u zabavištu. Kroz svih stotinu godina sestre su vodile zabavište, pa čak su i u komunističko vrijeme čuvale djecu roditelja koji su bili u radnom odnosu. I danas su one prisutne u našem gradu. Preko naše djece djeluju i na duhovnoj izgradnji ne samo roditelja nego i cijelih obitelji.


 

Korizmena duhovna obnova koju je vodila s. Vesna Mateljan SMI, došla nam je kao pravi melem u ove korizmene dane. S. Vesna nas je pozdravila kao roditelje kojima želi iskazati posebno poštovanje jer su oni suradnici Boga Stvoritelja, a On je u njihove ruke stavio, mogli bismo reći, sudbinu cijelog čovječanstva. Posvijestila nam je potrebu povezanosti s Bogom kroz molitvu, osobnu, kratku, strelovitu, te molitvu s djecom koja će ih pratiti cijeloga života. U Svetom pismu naći ćemo sve svoje životne situacije kroz koje prolazimo, a jedino nam Bog daje cjelovite odgovore i rješenja naših obiteljskih poteškoća.

Ušli smo u tišinu svoje duše, molili i meditirali. Pred sobom smo imali Isusa, koji je ljubljeni Sin Očev, poslan spasiti svijet, a čovječanstvo ga je dočekalo porugama, mržnjom, izgnanstvom. On, pravednik nad pravednicima, dragovoljno je prihvatio žrtvu i pognute glave nosio križ, breme grijeha svega svijeta. Nije izvikivao svoje zasluge za čudesna ozdravljenja. Molio je Oče, oprosti im jer ne znaju što čine!

I mi kao roditelji pozvani smo poput Isusa da svoje obiteljske žrtve prinosimo dragovoljno i s ljubavlju, kako bi unijeli radost i mir među svoje ukućane.

Nastojat ćemo i mi poput časnih sestara koje odgajaju našu djecu u vrtiću, a to im je preporučio njihov utemeljitelj SB Josip Stadler, u svojoj djeci gledati malo dijete Isusa, kojemu su potrebne naše ruke i naš osmjeh, a koje nam za uzvrat pruža neizmjerno blago ljubavi.

Završili smo blagoslivljajući u mislima, a onda i pred oltarom svako svoje dijete kroz cijeli njegov dan.

Želja nam je da Božji blagoslov bdije, ne samo nad našom, nego i nad svom djecom koja su bila s ljubavlju odgajana u vrtiću "Mali Isus" u Metkoviću.

Hvala s. Luciji i s. Magdalis koje su nas potakle na ovu duhovnu obnovu.

Roditelji djece iz vrtića "Mali Isus" u Metkoviću

  Vijesti - Sve