Nedelja, 30. 3. 2014.

U sklopu projekta Pokreni sebe-promijeni svijet, volonteri Druge Gimnazije-Split i podupiratelji PMI-a sa koordinatorom volontera s.Dolores Brkić i animatoricom učenicom Antonelom Barun uz veliku podršku ravnateljice Ivanke Kovačević organizirana je velika Korizmena humanitarna lutrija Splite-otvori srce.


Akcija se odvijala kroz tri dana, 28. 29. i 30. ožujka na Prokurativama u sklopu splitske rive.

Lutrija je realizirana kroz dječju i odraslu lutriju, a što je lijepo svaka je bila dobitna samo za 10kn.

Imali smo dosta sponzora koji su se velikodušno odazvali pa se tu moglo naći raznih poklon-bonova kao:večere,piće,slastice,frizure,treninzi,tečajevi…Učenici i profesori su donirali razne knjige,ukrase,CD-e i DVD-e,odjeću (novu!)i sl…

Mladi Druge Gimnazije prepoznatljivi su kao humanitarci u Splitu i šire već duži niz godina. Prvotni cilj ove Korizmene akcije nama je bio u programu kako bismo jednoj potrebnoj obitelji uljepšali Uskrs. Volonterski centar udruge MI iz Splita u jesen 2013. organizirao je EU-program, edukaciju menadžmenta volontera u trajanju od 6 dana projekt: „Pokreni sebe-promijeni svijet-mobilizacija potencijala volontiranja u prevenciji nasilja među mladima“. Uz Drugu Gimnaziju kao bitan dionik u odgoju mladih ponuđen je ovaj projekt još nekim srednjim školama iz Splita: Trećoj i Petoj Gimnaziji, Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju i Školi likovnih umjetnosti. Volontiranje, odgoj za solidarnost i djelotvornu ljubav vrlo sukladno se slaže s ciljem rada i djelovanja PMI-a.

Na spomenutoj edukaciji za koordinatora volontera sudjelovala je s.Dolores u Ime škole. Navedene škole zajednički su na poticaj udruge MI bile suradnice u ovoj HUMANITARNOJ lutriji, a nositelj je bila Druga Gimnazija koja je bila ,,mozak'' organizacije i realizacije.

Mladi su se nesebično uključili i stjecali nove vještine i vrjednote, a što je vrlo važno pomogli smo dvjema obiteljima uz suglasnost Centra za socijalnu skrb u Splitu. Građani različitih profila su otvorili svoja srca.

Djelovati sa srcem,geslo je našeg sluge Božjeg Josipa Stadlera,uvijek se može tako odgajati i pomagati.

Mnogi mediji su popratili ovu akciju jer su bili dirnuti plemenitošću mladih gimnazijalaca. Zahvalni smo svim sponzorima koji su podržali ovaj naš projekt jasno i svim posjetiteljima.

s. Dolores Brkić

  Vijesti - Sve