Posjet štićenicima doma ‘‘sv. Rafael’’  za Svjetski dan bolesnika Subota, 9. 2. 2013.

Dana 9. veljače 2013., uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca i Svjetskog dana bolesnika koji se slavi na blagdan Gospe Lurdske, PMI Druge gimnazije Split i PMI župe Krilo Jesenice posjetili su štićenike doma ''Sv. Rafael'' u Solinu kojeg vode sestre Služavke Malog Isusa. Uz prigodne poklone, pjesme, igru i molitvu obostrana radost u srcu i na licima nije mogla proći nezamijećeno


''Idi pa i ti čini tako!'' (Lk 10,37) geslo je za Svjetski dan bolesnika u pismu pape Benedikta XVI.

Evanđeoska poruka milosrdnog Samaritanca želi nam pomoći shvatiti Božju ljubav prema svim ljudima, osobito bolesnima i patnicima bilo koje vrste.

Sluga Božji Josip Stadler ostavio nam je konstantni poziv IMAJ SRCE, a sam nam je uzor velikog Samaritanca prema sirotinji, bolesnima i patnicima.

Prijatelji Malog Isusa potaknuti evanđeoskom riječi Pape u ovoj Godini vjere nastavljaju biti milosrdni Samaritanci prema svojim bližnjima posjećujući i pomažući jer: ''Mjera čovječnosti se određuje na osnovu toga kako se društvo i pojedinac odnose prema trpljenju i onima koji trpe.'' (papa Benedikt XVI.)

Cilj koji je imao bl. papa Ivan Pavao II. kad je utemeljio ovaj dan 1992. je potreba senzibilizirati Božji narod i građansko društvo za svijet patnje i samim bolesnicima pomoći vrednovati svoje trpljenje.

Sreća je jedina stvar koja se množi kada se dijeli i to smo osjetili na svojoj koži, jer kako je rekao jedan od najvećih umova na svijetu, Albert Einstein:  ''Što god da je Bog ili dobrota u svemiru, ona mora djelovati i izraziti se kroz nas. Ne možemo stajati po strani i pustiti Boga da obavi posao.''

Antonela Barun
Kristina Lovrić
PMI, II. gimnazija Split

  Vijesti - Sve