Posljednji pozdrav s. Krucifiksi iz Ruande Subota, 24. 3. 2018.

Draga sestro Krucifiksa!

Vijest o Tvome preminuću odjeknula je u Ruandi!

Premda sam znao da si operirana, da si proživljavala tešku agoniju – nisam očekivao da će ipak tako brzo završiti.

Bila si više puta u borbi za život, uvijek si jakom voljom pobjeđivala. Ovaj put, taj okrutni rak bio je jači.


Na vijest o Tvom odlasku s ovoga svijeta  – nisam znao da li bih plakao ili se radovao.

Smrt voljene osobe uvijek je svakom čovjeku teški udarac – zato su mi suze poletjele same od sebe. Ali, znajući kako si Ti bila spremna vršiti volju Božju – uvjeren sam da je Tebi bila radost poći svom Zaručniku, kojem si tako vjerno služila čitav život. Spustio sam se u kapelicu k Isusu, žarko Ga moleći nek Te primi u svoj zagrljaj ljubavi. Ta za to si i živjela!

Onda sam javio Tvojim prijateljima, a ima ih puno u Ruandi, nas misionara i svih Tebi dragih Ruanđana kojima si služila. Svećenici, časne  sestre mi šalju sućut. Ljudski tuguju, ali uvijek završavaju: „Bila je dobra, plemenita, puna Božjeg Duha i Bog ju je uzeo k sebi.“ Siromasi, iz Tvoje misijske postaje Rutonde, posebno se žaloste jer su izgubili „mamu Krucifiksu“.

U ime svih njih, u ime svih Tvojih poznanika i prijatelja u Ruandi  želim Ti izručiti zadnji pozdrav i zahvalu.

Hvala Ti sestro za Tvoj primjer posvećenog plodnog života. Ti si zračila svojim osmijehom i cijelim bićem da si Božja – potpuno Božja! Bila si uvijek dar svakome! Hvala Ti za Tvoj požrtvovni misijski život.  Šest godina misijskog djelovanja – bila su samo kruna Tvog misijskog žara i ljubavi za misije. I prije, kad si nam slala pakete, kao i kasnije - bila si i ostala uvijek misionarka – srcem i djelom.

Kad si zbog ratnih strahota napustila Ruandu, ostala si uvijek misionarka. Uz sve dužnosti u svojoj Družbi služavki malog Isusa i Splitskoj provinciji, nastavila si moliti i prositi za svoje siromahe koje si pomagala preko nas misionara koji smo se vratili u Ruandu, kao i preko domaćih svećenika i redovnica.

U moje ime i u ime svih njih - HVALA!

Sigurni smo da si sa svojim dragim Zaručnikom Isusom, kojeg si voljela svim svojim bićem, kojem si služila svim darovima i sposobnostima koje Ti je Bog obilno udijelio. Neka Ti On bude vječna nagrada i sreća! Moli se za nas, koji nastavljamo bitku života, da Te nasljedujemo i da jednom mognemo biti s Tobom u Isusovom Kraljevstvu.

Tvoj brat  – Don Danko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve