Poziv je kao kristalna vaza Subota, 23. 5. 2015.

U godini koja je u Crkvi na poseban način posvećena osobama koje žive posvećeni život, održan je redoviti godišnji susret sestara juniorki 22. i 23. svibnja u Marijinom dvoru, u Lužnici. Na susretu je sudjelovalo pedesetak sestara koje su privremeno zavjetovane, a susret je predavanjima obogatio p. Marijan Steiner, DI.


Misao vodilja našeg okupljanja bila je promišljanje nad redovničkim zavjetima kao nastavkom krsnog posvećenja. Poziv je dar poput neke skupocjene kristalne vaze koja nam je darovana, koja je prekrasna u lomu svjetlosti koji nam pruža. Darovatelj vaze računa s tim da ćemo dar koristiti i čuvati u svom životu. Iskazao nam je povjerenje po tom daru. Isusovi savjeti siromaštva, čistoće i poslušnosti jesu sredstva po kojima se dar čuva. Na tom putu čuvanja uvučeni smo u dijelektiku ljudske naravi i Božje milosti.

Osim ovog ponovnog susreta s iskustvom poziva i redovničkim zavjetima, vrijeme koje nam je bilo darovano, bilo je ispunjeno mnogim susretima sa sestrama iz drugih družbi i zajednica. Uz upoznavanje i slušanje predavanja, imale smo priliku za pjesmu, razgovor, šalu i izmjenu vrijednih iskustava. Na kraju, p. Steiner nas je pozdravio riječima: „Sestre, Isus vas je pozvao. Budite hrabre i budite Mu vjerne.“

  Vijesti - Sve