Prijatelji Maloga Isusa i zvjezdice Bezgriješne Subota, 10. 12. 2022.

Na svetkovinu Bezgriješnog začeća BDM kad je sluga Božji Josip Stadler rođen za nebo, članovi Društva  Prijatelja malog Isusa proslavili su na svečani duhovan način u Marijinom svetištu na Pojišanu. Tri sata bila su kao predah i odmor duše. Započeli smo krunicom, zatim je uslijedila svečana sv. Misa kao na svetkovinu. Budući da je četvrtak kad je uvijek i klanjanje, bio nam je predivan dar za ovaj poseban dan. 


Poslije blagoslova sa Presvetim ostali smo još za poseban molitveni dio i iznenađenje koje nam je naša pročelnica s. Dolores Brkić predložila.  Molili smo sadržajne redovite molitve moleći za Stadlerovu beatifikaciju  i uslijedio je blagoslovljeni prijedlog pročelnice koji smo prihvatili punim srcem. Moleći  krunicu na čast Bezgriješnog začeća, odlučili smo da ćemo kao PMI - a  BITI u molitvenom zajedništvu „ZVJEZDICE  BEZGRIJEŠNE“. Osobe koje se odlučuju uključiti u Zvjezdice Bezgrješne, odnosno postati jedna od njih, odgovorno sa srcem se obvezuju da će tijekom 12 mjeseci svakodnevno moliti krunicu Bezgriješne. Dakle od 8.prosinca  2022.do 8.prosinca 2o23. godine.  Ujedno će svatko osobno  pronaći i pronalaziti još osoba zvjezdica,  da bude što više sudionika za njeno područje. Svoje molitve prikazuju na jednu od nakana ponuđenih kako je naznačeno  (12 nakana, jer Gospina kruna je 12 zvijezda). Nakane  na koje pojedina osoba moli, odredilo je izvlačenje iz košarice s napisanim vrlo sadržajnim nakanama za potrebe svijeta današnjice. Nakane su priređene od vijeća za duhovnost iz Vrhovne uprave sestara SMI-a

Neka nam BDM Bezgriješna naša Zvijezda jutarnja, pomogne biti svijetlo živeći karizmu sluge Božjeg Josipa Stadlera, upirući uvijek pogled u naše SUNCE NEPROLAZNO, Maloga Isusa.

 Marija Luetić PMI-a

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve