RADOST SUSRETA U KRALJEVEČKOM „BETLEHEMU“ Nedelja, 21. 5. 2017.

{image:1:large}

U nedjelju, 21. svibnja  2017., u poslijepodnevnim satima, Zajednica Vjera i Svjetlo organizirala je susret i druženje svojih članova, osoba s težim ili lakšim intelektualnim poteškoćama, u našem samostanu „Betlehem“ na Kraljevcu. Tom su se susretu, s velikom radošću, pridružile i sestre iz naše zajednice  i sestre novakinje. Okupljanje  je počelo oko 14 sati. U spontanom upoznavanju bilo je lijepo doživjeti radosna lica najdražih Isusovih i naših malenih, koji su nam s osmjehom prilazili i pružali ruke... Upoznavanje je bilo spontano i srdačno.


Kako  je već  postalo i tradicionalno, svake se godine Udruga  Vjera i Svjetlo okuplja na Kraljevcu, gdje mogu uživati u ljepoti prirode i u zajedništvu s cijelom zajednicom sestara Služavki Maloga Isusa. Nakon kratkog druženja u našem prelijepom parku, uputili smo se u kapelu,  gdje je održana lijepa kateheza o Gospinom  služenju i poniznosti. Veći dio članova ZVS (Zajednica Vjera i svjetlo) su se na svoj način uključili u razgovor, kojeg je s njima vodio njihov voditelj gospodin Zvonko. I mi sestre smo im se ukratko predstavile tko smo i što radimo. Sve je popraćeno lijepim duhovnim  pjesmama.

 U 15,00 sati  započela je sv. Misa koju je predvodio fra Nikica Ajdučić,  župnik župe Majke Božje Lurdske. Propovijed je imao njegov  subrat, fra Ivan Marija  Đuzel. Iznio je divno svjedočanstvo svoga života od rane mladosti. Rekao je da se bavio drogom i svim negativnim radnjama dok ga Gospodin nije dotaknuo. Uvjerljivo je posvjedočio snagu Kristove blizine u njegovu životu. Posebno je istaknuo potrebu praštanja i potrebu svjedočenja ljubavi Božje. Sve što želimo ostvariti Bogu na slavu uvijek je moguće ako se u Boga pouzdamo. On od nas nikada ne traži nemoguće.   

Nakon sv. Mise fra Ivan nam je govorio o ulozi BDM u njegovu životu, te je svoje svjedočanstvo o Gospi završio riječima: „Majka Božja je naša autocesta do neba“. Svjedočanstvo o prisutnosti BDM u njihovom životu izrekli su i članovi ZVS. Razgovor je fra Nikica završio riječima: “Majka Božja je uvijek i svugdje sa nama, ona nas čuva i svojom ljubavlju obasiplje svaki dan, zato molimo se Majci Božjoj da bude uvijek sa nama“. Pod svetom Misom ministrirali su članovi ZVS, dok su njihove mame imale misna čitanja.

Nakon sv. Mise u parku na Kraljevcu bio je pripremljen roštilj. Veselo druženje nastavilo se sve do večeri. Zahvalne smo dragom Bogu na ljepoti zajedništva i radosti koju smo u ovom  prelijepom danu sa osobama iz Zajednice Vjera i Svjetlo doživjeli.

s. M. Nikolina Džavić, novakinja

  Vijesti - Sve