Sastanak svih članica Povjerenstava u Provinciji Subota, 15. 6. 2013.

U organizaciji Provincijske uprave iz Sarajeva održan 15. lipnja 2013.  u Kući Navještenja u Gromiljaku sastanak svih članica Povjerenstava na temu: Vjera, dragocjeno blago. Sastanku je predsjedala provincijska glavarica s. Admirata Lučić. Sudjelovalo je osam Povjerenstava, čije su pročelnice iznijele izvještaja o svom radu.


Sastanak je započeo molitvom psalama Trećeg časa. Na početku s. Provincijalka uputila je svim sestrama, sudionicama sastanka, srdačan pozdrav i osvrnula se na proteklo razdoblje zajedničkog hoda u izvršavanju našega apostolata. Istakla je da smo na kraju još jedne  školske godine, kada se želimo zajedno osvrnuti na proteklo vrijeme unazad i vidjeti dokle smo došle. Naglasila je da su svi naši susreti u ovoj godini Vjere bili protkani geslom izreke našeg oca Utemeljitelja: Vjera, dragocjeno blago. U svjetlu te teme obavila je kanonsku vizitaciju u provinciji, održan se XVI. susret Prijatelja Maloga isusa Travniku, održane su duhovne vježbe za sestre. U tom duhu živjele smo i sve naše godišnjice unazad dvadeset godina. Ta misao pomaže nam doživjeti  koliko vjera igra ulogu u životu svake od nas i koliko  možemo biti sretne što imamo dar vjere, rekla je s. Provincijalka.

Cjelodnevni rad protekao je u izlaganju izvješća pročelnica povjerenstava,  koja su bila bogata događajima i brojnim ostvarenjima na svim područjima. Svako područje koje su sestre izvršavale u duhu zajedničkog poslanja bilo je prožeto željom rasta Kraljevstva Božjega, što je svaku sestru ispunilo radošću i zahvalnošću. Na temelju svakog pojedinog izvješća dati su osvrti kao i prijedlozi za nove pothvate za novu školsku godinu. 

Svršetak sastanka bila je mogućnost svete ispovjedi i sveta Misa koju je predvodio vlč. Jakov Kajinić, duhovnik sjemeništaraca u Travniku. 

Toga su dana posjetili Kuću Navještenja i hodočasnici, Prijatelji Maloga Isusa iz Splita, predvođeni našim sestrama. Susret s njima obogatio je naš dan i sastanak.

  Vijesti - Sve