Slavlje redovničkih zavjeta u Solinu Subota, 14. 8. 2010.SOLIN: Uoči blagdana Velike Gospe, u subotu 14. kolovoza, u crkvi Gospe od Otoka u Solinu upriličeno je slavlje redovničkih zavjeta sestara služavki Malog Isusa, koje su tom prigodom obnovile privremene i položile doživotne zavjete te se zahvalile Bogu za 50 godina rada u redu služavki Malog Isusa. Misno slavlje u koncelebraciji s više svećenika predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, koji je u propovijedi rekao kako je taj događaj prije svega događaj sestara, ali i svakoga od nas jer je prožet našim zahvalama i molitvama Bogu na slavljenicama.
 


Cijeli svoj život služavke Malog Isusa prožele su ljubavlju prema Bogu poput Blažene Djevice Marije. Na zauzeto djelovanje nije ih pokrenula ni uniforma ni propisi nego su pošle vođene ljubavlju koja je i potaknula njihova utemeljitelja Josipa Stadlera na osnivanje ovoga reda, rekao je nadbiskup. Nadbiskup Barišić potom je govorio o današnjem vremenu kada u međuljudskim odnosima vlada interes i želja za vladanjem nad drugima o čemu kazuje i jedan grafit: „Bolje je vladati u paklu nego služiti u raju". Sasvim u suprotnosti s tim sestre su izabrale Kristovu logiku da samo onaj koji ljubi služi, a tko služi ljubi. Kraljevstvo Božje na zemlji izgradile ste evanđeoskim krepostima: poslušnosti, siromaštva i čistoće. Vaše siromaštvo nije protest protiv socijalne nepravde nego ima dublji korijen oslobođen sebičnosti kako bi mogle svjedočiti Božju prisutnost. Svakodnevni razgovor s Bogom i druženje s Njegovom riječju u Svetom pismu pomoći će vam u vašoj misiji. Vaši zavjeti uoči blagdana Gospina uznesenja na nebo govore kako želite nasljedovati nju koja je bila najbliže Malome Isusu. Gospodin vas je pozvao, a koga On poziva ima čast i dostojanstvo, poručio je nadbiskup Barišić i pozvao sestre da uvijek budu prisustvo Božje u svijetu i prepoznaju Isusa u braći i sestrama.

Pred provincijalkom splitske provincije Svetog Josipa s. Sandrom Midenjak s. Matea Krstičević obnovila je privremene redovničke zavjete, a doživotne redovničke zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti položila je s. Marina Mužinić. Tri su se sestre zahvalile Bogu za 50 godina redovničkih zavjeta: s. Kazimira Lovrić, s. Vladimira Bitunjac i s. Zdravka Petrović. U tijeku mise pjevao je zbor sastavljen od sestara služavki Malog Isusa pod ravnanjem s. Dulceline Plavša.

  Vijesti - Sve