Služavke Malog Isusa u službi riječi Božje Petak, 10. 6. 2022.

U  Ime Božje započeti sve što ikada učinimo. Najvažnije je. Baviti se riječju u evangelizaciji, posao je sličan poslu radnika – težaka koji sije sjeme u zemlju. Riječ raste i mijenja zemlju, dok ne dođe žetva.

U posebnim situacijama i raznim životnim okolnostima čovjek ostane bez riječi…Mi smo pozvani donijeti im Riječ  koja  se snagom Njegova Duha  pretače u našu riječ i naš život, a preko nas u njihov. Živeći od Riječi  jedino tada jasno vidimo  svijetlo i možemo ga darivati drugima.


Često svi navjestitelji riječi Božje kroz katehezu osjete obeshrabrenost jer plodovi su nevidljivi. Čini nam se kao da se sije samo na kamenito tlo… Postaviti nam je pitanje: određujemo li mi vrijeme rasta ili Svemogući Bog?!  Često se trebamo prisjetiti  i razmatrati  prispodobu o Sijaču: Mk 4, 3-8.

U svim sumnjama, jasnoćama, sušama , olujama, rasta i cvjetanja  sestre katehistice imaju blagoslovljeno radno mjesto : One su u službi riječi Božje. Govoriti o Riječi svjedočeći je životom, zvuči uzvišeno i povlašteno ali spasonosno i odgovorno u našem poslanju. Zato smo uvijek na preispitivanju. Svakodnevno. Ljudima svih dobi nositi Boga. Voditi ih k Njemu. Posebno se doživi odgovornost i snaga te milosti dok ih pripremamo za sakramente inicijacije, a naročito Ispovijedi, Pričesti i Krizme. Ima i lijepih iskustava kroz pripreme za krštenje u odraslijoj dobi. Blagoslovljeno je imati u zajednici provincije više sestara koje malene i mlade pripremaju za sakramente. Naše riječi  ma gdje da djelujemo imaju veliku ulogu: Riječ naša čini sve što čini čovjek: Blagoslov i prokletstvo. BUDIMO UVIJEK BLAGOSLOV ! Upravo  sad kroz vrijeme Marijina mjeseca i Srca Isusova, naše crkve odišu lijepo uređenim sakralnim prostorima, dekorirani cvijećem i simbolima za euharistijska slavlja primanja sakramenata djece i mladih. I to su riječi simbola. Poticajno je  vjernicima, jer oni Bogu molitvenim šapatom i zahvalnošću govore : „Gospodine, hvala na ovoj i onoj sestri…, hvala ti Isuse što su u tvojoj službi. Obnovi ih novim zvanjima.“ Blagoslivljaju nas, a to je snaga Božjeg Duha. Blagoslov se množi kao i svaka dobrota kad se dijeli. Blagoslovi se nižu katehisticama  od Dubrovnika preko Neretve, Cetine, Žabljaka do Livna, zatim Jadra pa cijelim  Splitom , i preko mora do Brača… Taj blagoslov neka se razlije na svih , našu provinciju, sestre i suradnike PMI-a.

Gospodine hvala za nesebičnost rada u tvojoj službi i osnaži svakodnevno svojom milosti sve navjestitelje tvoje riječi. Pomozi nam Isuse da uvijek budeš TI NAŠ CILJ, NAŠE SREDIŠTE, NAŠE UPORIŠTE. Sačuvaj naše mlade u svom Imenu.  BLAGOSLOVI  SVE NAŠE PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE.

s.  M. Dolores Brkić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve