Srcem za misije Ponedjeljak, 22. 11. 2021.

Idući u susret božićnom Otajstvu Društvo Prijatelja Maloga Isusa splitske provincije organizira već dulji  niz godina misijsku prodajnu izložbu. Zadnjih nekoliko godina održava se u svetištu Gospe od Pojišana, konkretno u velikoj dvorani sv. Leopolda. Ovo je samo jedna od aktivnosti za misije jer PMI-a sa splitskog  Pojišana u više prigoda tijekom godine imaju humanitarnu akciju za misije. 


Uvijek , ali napose u ovim vremenima pandemije, važno je svaki dan rasti u sposobnosti da proširimo svoj  vlastiti krug i dođemo do onih za koje ne doživljavamo spontano da pripadaju „ našem interesnom svijetu“, iako su tu blizu…i onima daleko ( usp. enc. Frateli tutti 97 ). Neka Isusova suosjećajna ljubav probudi i naše srce i sve nas učini učenicima misionarima, molitvom i dobrim djelima od srca.

Pozivamo SVE LJUDE DOBRE VOLJE od  26. do 28. studenog 2021. na humanitarno djelovanje za misije. Molitveni početak za sve misionare diljem svijeta biti će 26. studenog: 

Dana 26.studenog u 16 i 30 ; sv. Krunica, sveta Misa – otvorenje izložbe…do 20 i 30 sati
Drugi dan 27.studenog izložba je otvorena od 8 – 20 i 30 sati.
Treći dan 28. studenog izložba je otvorena od 8 do 20 i 30 sati

Neka Mali Isus blagoslovi SVE DOBROČINITELJE misija. Vjerujemo u dobrotu ljudskih srdaca i kršćansku bratsku i sestrinsku ljubav za potrebne i siromašne, posebno gladnu djecu.

s. M Dolores Brkić

Izložba je najavljena od tiskovnog ureda splitsko makarske nadbiskupije u više medija da potakne i motivira ljude. Možete vidjeti ovdje u rubrici NAJAVE.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve