Srebrni jubilej četvorice svećenika Srijeda, 26. 6. 2013.

U župi sv. Mihovila u Trilju 26. lipnja, 2013. g. četvorica svećenika proslavili su 25 godina svoga svećeništva. Svečanim euharistijskim slavljem  koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić slavljenici: don Stipe Ljubas, župnik Trilja i dekan cetinskog dekanata, don Ivan Čotić, župnik Sućidra i dekan splitskog dekanata, don Jurica Petković, župnik Marine i don Tomislav Topčić, kapelan u KBC Split,  proslavili su svoj srebrni jubilej.


Na svetoj misi koncelebriralo je još 15 svećenika, a pjevao je zbor župe sv. Mihovila iz Trilja (većina članovi društva PMI).

Svečanosti je uz mnoge župljane i goste bio prisutan i gradonačelnik Trilja gosp. Ivan Šipić s predstavnicima gradske uprave. U toku proslave dodijeljeni su i darovi slavljenicima. Mon. Marin Barišić, čestitao je slavljenicima, zahvalio im za njihov dosadašnji život u službi Bogu, Crkvi i hrvatskom narodu, te im poželio da i dalje ustraju i dožive zlatni jubilej.

Nakon sv. Mise „Triljske mažoretkinje“ također članice društva PMI, na oduševljenje nadbiskupa, slavljenika i svih prisutnih izvele su koreografiju na pjesmu „Zagora me rodila“.

Proslava je završila zajedničkim svečanim ručkom u župnoj kući kod domaćina don Stipe Ljubasa.

  Vijesti - Sve