Stadlerovo u Podravini Subota, 24. 1. 2015.

Dana 24.1.2015.godine spominjemo se rođenja sl. Božjega Josipa Stadlera, pastira Vrhbosanske Crkve, oca sirotinje; čovjeka koji je svojim gestama ljubavi i dobrote oživotvorio geslo: Imaj prema Bogu srce djetinje, prema bližnjem srce materinje, a prema sebi srce sudačko. Prijatelji Maloga Isusa „podravske regije“ zajedno su proslavili i obilježili taj dan sjećanja na rođenje duhovnog oca sestara Služavki Maloga Isusa, a onda i PMI-a.


Naime, u župnoj crkvi sv. Benedikta i Žalosne Gospe šezdesetak PMI-a iz Podravskih Sesveta, Pitomače i Kloštra Podravskog predvođeni voditeljicama s. Karmen Hajdinjak, s. Valerijom Sakač i s. Viktorijom Predragović, okupilo se na svečano euharistijsko slavlje koje je predslavio gost fra Niko Čorić, TOR uz koncelebraciju župnog vikara spomenute župe fra Tomislava Vrsaljka, TOR. U prigodnoj propovijedi fra Niko je istaknuo značajna Stadlerova djela u Bosni te potaknuo sve PMI da nasljeduju njegove kreposti i njegov primjer nesebičnosti. Zahvalio je sestrama Služavkama Maloga Isusa kao i svim PMI na spremnosti i služenju Bogu i bratu čovjeku. Slavlje sv. Mise uzveličali su zvonki glasovi malog zbora „Sv. Benedikt“. Nakon svete Mise svi prisutni vjernici zajedno s PMI-a izmolili su molitvu za proglašenje blaženim i svetim sl.Božjega Josipa Stadlera, a potom je uslijedila zajednička molitva Krunice Djeteta Isusa i ostalih pobožnosti Malom Isusu. Naposljetku, svi okupljeni PMI nastavili su zajedničko druženje uz čaj i kolače u dvorani župne Crkve!

Neka nam i ovaj susret bude novi poticaj na putu činjenja dobra svima koje svakodnevno susrećemo, a koji od nas očekuju bar „mrvicu“ ljubavi… A upravo te „mrvice“ nekome znače život, a nas oplemenjuju i vesele Oca našeg nebeskog!

Malo je onih koji svojim prolaskom ovozemnom dolinom ostave neizbrisive tragove…Još je manje onih čije tragove želimo slijediti jer nas čine boljim ljudima i oplemenjuju naše postojanje, a druge ljude prihvaćaju i ljube Kristovom ljubavlju…

PMI Kloštar Podravski

  Vijesti - Sve