Svetkovina Uznesenja Bl. Dj. Marije Četvrtak, 15. 8. 2019.

Nekoliko naših zajednica u samostanima imaju milost da su posvećene Bl. Djevici Mariji ili se nalaze u blizini njezinih svetišta. Jedna od zajednica je u samostanu „ Malog Isusa“ Split-Bačvice, koji se nalazi u blizini Gospina svetišta „Gospe od Pojišana“. 


Proslava svetkovine Uznesenja Bl. Dj. Marije na nebo (Velika Gospa), glavna je svetkovina ovog  Gospinog svetišta u Splitu.  Za svečanu proslavu vjernici su se pripremali devetnicom, sv. Ispovijedi i sv. Misom. Glavna proslava započela je procesijom s Gospinom slikom  iz ovog zavjetnog svetišta, koje je tog jutra preneseno u glavnu crkvu Grada , katedralu sv. Dujma., kroz ulice Grada.

Da bi proslava bila na visinu, u tehničku pripremu bili su uključeni mnogi suradnici. Među njima svoj doprinos dali su i Prijatelji Malog Isusa. Kićenjem, aranžiranjem, uređenjem svetišta, i marnim zalaganjem kao članica pastoralnog vijeća i suradnica sudjelovala je naša sestra Dolores.  U Procesiji među ostalim vjernicima i redovnicama, te sv. Euharistiji koju je predslavio splitsko makarski nadbiskup uz koncelebraciju svećenika splitskih župa, sudjelovale su naše sestre iz zajednica u Gradu.

Opširniji izvještaj sa slikama donosi "Slobodna Dalmacija", kojeg se može pročitati OVDJE.

Osim u "Slobodnoj Dalmaciji" opis proslave i homiliju Oca nadbiskupa nalazi se na stranici splitsko makarske Nadbiskupije, koju se može ovdje OTVORITI.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve