Svjedoci svijetla Subota, 31. 1. 2015.

Duhovno-edukativni susret Animatora skupina Društva  Prijatelja Malog Isusa splitske provincije odvijao se 31.siječnja 2015. godine u samostanu sv.Ane-Split. Tema ovog susreta bila je: “ BUDIMO SVJEDOCI SVIJETLA.“ Dan je bio znakovit; blagdan sv. Ivana Bosca-svetac odgoja mladih i prijateljstva, dan uoči Dana života i blagdana Svijećnice. Pročelnica s. Dolores Brkić na detaljan način organizirala je , kako poziv na susret, tako i cijeli program dana.


Došavši u subotnje jutro u samostan srdačno su nas dočekale s. Eduarda, s. Marcela , s. Dolores kao i ostale sestre. Nakon srdačne dobrodošlice započeli smo  u kapeli molitvom i pjesmom pred Euharistijskim Isusom, koju je predvodila pročelnica. Nastavak meditacije riječju i simbolima na kreativan i poticajan način nastavili smo u dvorani. Sestra Dolores predočila nam je smisao svijetla, radosti, zajedništva, riječju, iskustvom i simbolima.

Slijedilo je predavanje RADOST EVANĐELJA koje je održala s. Marcela Žolo na temelju apostolske pobudnice o navještanju evanđelja u današnjem svijetu od pape Franje. Nakon izlaganja podijelili smo se u četiri skupine (opet na kreativan način) te na temelju ponuđenih pitanja  od s. Marcele, razvili smo konkretnu i bogatu diskusiju.

Uslijedio je mali predah i priprema za Euharistijsko slavlje koje nam je predslavio dr. don Ante Mateljan. Na vrlo suvremen način  aktualizirao nam je poruku evanđelja; oluja na moru. Apostoli su se bojali radi sebe a ne radi Isusa , naglasio je don Ante. Isus im se obratio riječju ; MALOVJERNI ! Vjera odgoni strah. Bitno je prihvatiti Isusa u svoj život i sebe povjeriti Njemu. Ta ljubav nas potiče na djelovanje činiti dobro. Božja milost je naš pokretač…

Primivši svečani blagoslov nastavili smo obiteljsko druženje na ručku kojeg su nam pripremile dobre naše sestre. Sa zahvalnošću pozdravila nas je s. Anemarie Radan, provincijalka sestara te nas ohrabrila u našem poslanju. Programom je bilo predviđeno prošetati splitskom rivom uz more nastavljajući razgovor o Evanđelju, našem poslanju te putem svjedočiti radost. Praktično smo to rado ostvarili…!

Po povratku zasladili smo se slasticama koje su nam pripremile članice PMI-a iz Katuna i Šestanovca. Nastavile smo rad praktičnih savjeta, iskustava, poticaja, planova, ohrabrenja i prijedloga slavlja godišnjeg susreta u Gospinu svetištu u Vepricu. Radom je koordinirala s. Dolores, te  smo bili presretni izmjenom iskustava animatorica koje su došle iz Metkovića; župa sv. Nikole i sv. Ilije, Vrgorca, Katuna, Šestanovca, Dugopolja, Krila-Jesenica, Sutivana –o. Brač te Splita; župa Gospe od Pojišana, sv. Spasa-Mejaši i sv. Križa.

Susret je završio u kapeli pjesmom i molitvom djela krunice zahvaljujući majci Božjoj i molitvom za duhovna zvanja.

Zahvalni dobrom Bogu, našim sestrama Služavkama malog Isusa, našim obiteljima i don Anti na blagodatima ovog dragocjenog dana, krenuli smo svojim kućama BITI SVJEDOCI SVIJETLA, šireći Radost Evanđelja.

                                           Dijana Marević i Anamarija Durdov   

  Vijesti - Sve