U školi sestre Samuele Premužić Srijeda, 12. 10. 2011.

ZAGREB: Darovana nam je bila večer 12. listopada koju smo mogle proživjeti upijajući umijeća s. Samuele Premužić koja nam se sama ponudila da nam u našem samostanu vodi jednu radionicu. Sasvim slučajno? Ne. Dar Božje providnosti! Osobito nama sestrama Služavkama Maloga Isusa jer naše omiljeno otajstvo razmatranja je Božićno otajstvo, a s. Samuela je jednom zgodom izrekla:“Jednostavno, moje je usmjerenje božićno!“ Iz već dosadašnjih susreta s njom neke od nas imale su iskustvo kako s. Samuela voli svoja umijeća rado i velikodušno prenositi drugima.


I mi smo te večeri bile dionice njezinog nesebičnog darivanja. Okupile smo se u samostanu Antunovac i krenule na posao. Vodila nas je korak po korak; pokazivala i dala nam vremena da mi to isto pokušamo. Svakoj je prilazila, pogledala je li dobro, dala savjete… Tako smo u jednoj večeri od perušine učile izrađivati anđele i ružice. Uh! Čulo se svakakvih simaptičnih uzdaha jer ni anđeosku glavu, ni lijepu ružu nije jednostavno napraviti.

Na kraju radionice premda već umorne od radnoga dana lica su nam bila ozarena radošću a srca ispunjena spremnošću da naučena umijeća podijelimo sa sestrama koje nisu večeras mogle biti s nama.
S. Samuela spremna nas je i dalje učiti. Veselimo se novim susretima!

  Vijesti - Sve