Održan je XIX. susret Prijatelja Malog Isusa Provincije BZ BDM Sarajevo Subota, 3. 9. 2016.

Stadlerovo milosrđe danas

U subotu, 3. rujna, u župi sv.Ivana Krstitelja u Lug-Brankovićima, održan je XIX. susret Prijatelja Malog Isusa Provincije BZ BDM Sarajevo,a tema susreta je bila „Stadlerovo milosrđe danas“. PMI (Neum, Prozor, Mostar, Sarajevo, Gromiljak,Vitez, Voćin, Maglaj i Lug- Brankovići) je dočekao župnik Franjo Ivandić i s. Marinela Zeko te im zaželili srdačnu dobrodošlicu. 


Susret je započeo blagoslovom hodočasnika koji im je udijelio vlč.Ivan Karača, a nakon toga s.M.Admirata Lučić, provincijska glavarica, uputila je prigodnu riječ te ih ohrabrila i pozvala na radosno služenje Malom Isusu. Potom je uslijedilo misno slavlje koje je predslavio don Danijel Vidović, SDB. U svojoj propovjedi don Danijel je pozvao PMI da nasljeduju primjer Sl. B Josipa Stadlera koji je neumorno radio za dobrobit malenih. Istakao je milosrdnu ljubav koja je krasila njegov život te ih pozvao da se ne boje svjedočiti tu ljubav koja se daruje u obilju. U misnom slavlju je upriličeno i pristupanje novih članova u Društvo PMI i obnova obećanja te je s.M.AnaMarija Kesten, ravnateljiva DPMI pročitala pismo s.M.Radoslave Radek, časne majke, koje je uputila PMI povodom ovoga susreta. 

Prigodom ovog susreta PMI su za “Projekt našeg srca” prikupili novčani dar te darovali župniku za dvije obitelji u potrebi iz Lug Brankovića.

Nakon misnog slavlja usljedio je ručak te radionica „Blago milosrđa”. Animatori su pripremili razne animatorske igre za djecu i mlade, igrokaz te film o Sl. B. Josipu Stadleru koji je obogatio duhovno znanje PMI te ih potakao da služe malenima pouzdajući se u Boga i Njegovu Providnost. Po završetku radionice, PMI su se uputili prema obližnjoj župi sv. Leopolda B.Mandića u Maglaju gdje su imali klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Na kraju susreta prigodnu riječ je uputila s.M.Marina Perić,pročelnica DPMI te im naglasila „Ponesimo s ovog susreta u svoje župske zajednice, u svoje obitelji, na svoja radna mjesta iskustva današnjeg susreta s Milosrdnim Ocem. Budimo spremni živjeti i svjedočiti duhovna i tjelesna djela milosrđa kao što ih je činio u svom životu sl.Božji Josip Stadler.“ te zahvalila župniku Franji Ivandiću domaćinu susreta na otvorenosti i suradnji, don Danijelu Vidoviću koji je predvodio misno slavlje i s. Marineli Zeko koja je sa svojim zborom uzveličala misno slavlje te vlč. Josipu Jeliću koji nas je primio u svetište sv.Leopolda B.Mandića gdje smo primili plodove ove milosne Godine Božanskog milosrđa.

s. M. Marina Perić

  Vijesti - Sve