Zahvala Srijeda, 20. 1. 2021.

Citat iz teksta objavljenog na stanici splitsko makarske nadbiskupije prigodom otvaranja Centra u prostorijama našeg samostana sa ulazom iz sporedne ulice.


„Želimo biti nada i utjeha ljudima koji žele imati djecu, a ne mogu je imati. Također potpora smo onim ljudima koji se bore s teškim ranama pobačaja. Moramo naglasiti kako su naši brojni programi pomogli supružnicima i mnogim ljudima koji su vidjeli spas upravo u nama, u Centru za život. Ovaj prostor će služiti i za širenje lijepe vijesti o teologiji tijela te širenja bračne i predbračne čistoće, a ti razgovori će biti usmjereni prema mladima, jer oni su budućnost našega društva“, rekao je predsjednik udruge „Hrvatska za Život“ i organizator inicijative „40 dana za život“ Ante Čaljkušić te je u nastavku nadodao da se otvaranjem ovog prostora građanima otvara mogućnost za volontiranjem i pomoći svima koji su u potrebi.

„Ovo je povijesni trenutak za hrvatski narod! Uvjeren sam da će kod nas kultura života pobijediti!“, zaključio je.

Družba sestara Služavki Malog Isusa koje djeluju u gradu Splitu ustupile su prostor udruzi „Hrvatska za Život“.

Č. s. Terezija Pervan rekla nam je da je uistinu sretna što su one imale mogućnost ustupiti prostor za Centar za život. Kao služavka Malog Isusa otkrila nam je da je uvijek pomagala malenima i nemoćnima. Vjeruje da će im pomoći i sada, upravo radeći u Centru, te spominjući ih u molitvi i zazivajući Gospodina da pomogne radu Centra za život u našem gradu.

Centar je otvoren u dijelu našeg samostana „Sv. Ane“ u Velom Varošu – Split, prošle  godine. Za taj čin velikodušnosti Provinciji je izražena ZAHVALA.

  Vijesti - Sve