Zahvalnica s. M. Marijani Cvitanović Ponedjeljak, 9. 12. 2019.

Župa sv. Nikole biskupa u Metkoviću-Jerkovac ustanovljena je prije 50 godina. Naše sestre „Služavke Malog Isusa“ u njoj pastoralno djeluju pomažući župniku u radu od samog osnutka. 


Uvijek su bile prisutne dvije sestre, jedna sestra je vodila domaćinstvo župniku i sestrama, a druga je pomagala u pastoralu, poučavajući vjeronauk, vodeći crkvene zborove, brinući za urednost crkve i crkvenog rublja. Vjeronauk je prije osamostaljenja naše Države bio samo u crkvi, a sada se održava i u školi.

Godine 1991. S. M. Marijana Cvitanović došla je kao katehistica i voditeljica crkvenog pjevanja u župu sv. Nikole. Upravo te godine počele su prve „barikade“ , a kasnije i agresija na našu Domovinu. Metković je bio na udaru sa Hercegovačke strane. Trebalo je pomoći svima ugroženima u čemu su prednjačili župnik župe sv. Nikole i sestre. Pružala se duhovna i materijalna pomoć. Od prije nekoliko godina s. Marijana živi u samostanu „Sv. Obitelji“ u župi sv. Ilije, a pomaže u pastoralu župniku sv. Nikole. Ovu godinu sa s. Marijankom  Dominiković dijeli zajedništvo u župi Opuzen.

S. M. Marijana nesebično, samozatajno  i s velikom ljubavi svjedoči svoje redovničko poslanje. Omiljena je među župljanima, vodi dva zbora (mješoviti i dječji), koordinator je mandolinskog sastava koji zajedno s dječjim zborom animira pjevanje na nedjeljnoj sv. misi. U školi don Mihovil Pavlinović predaje vjeronauk. Ove godine na prvu nedjelju Došašća (1. 12.)  primila je od Splitsko makarske nadbiskupije Zahvalnicu za životno svjedočenje i djelotvornu suradnju u pastoralnom poslanju.

Zborovi: mješoviti crkveni, dječji i mandolinski orkestar pod njezinim ravnanjem uzveličali su svečanost na akademiji pripremljenoj za tu prigodu. Centralna proslava zlatnog jubileja bila je na dan sv. Nikole (6. 12.)  zaštitnika ove župe.

Čestitke s. Marijani

O samoj proslavi piše na portalu splitsko makarske Nadbiskipije, kojeg se može OVDJE pročitati.

!

  Vijesti - Sve