Zahvalno slovo dragoj  č. s. Tereziji Pervan Ponedjeljak, 5. 8. 2019.

BLAGOSLOVLJENO VRIJEME BOŽJE BLIZINE

 „Imaj prema Bogu srce djetinje, prema bližnjemu srce materinje, prema sebi srce sudačko!“ geslo je Sluge Božjega Josipa Stadlera.


To isto geslo svojim životom, u svim njegovim segmentima, potpuno čisto, jednostavno i svakodnevno svjedoči i naša draga časna Terezija Pervan.

Nakon predivnih osam godina suživota sa župljanima Župe Sv. Mihovila Arkanđela u Omišu, s mjesta predstojnice samostana SSMI, vjeroučiteljice u OŠ „Josipa Pupačića“, otišla je u Split na novu dužnost provincijske glavarice na što smo posebno ponosni.

Zahvalni Bogu za radost našeg susreta, za svaki minut vremena kojeg nam je povjerio u zajedništvu s našom dragom časnom Terezijom i koje smo istinski osjećali i doživljavali kao „blagoslovljeno vrijeme Božje blizine“, u nedjelju, 4. kolovoza 2019., s ponosom, radošću i iskrenom zahvalnošću, ne skrivajući suze, ispratili smo je u nove pobjede na putu kršćanskog milosrđa.

Prigodnim govorima i poklonima časnoj su zahvalili župnik i dekan don Mate Čulić, sužupnik don Ivan Banić, vjeroučiteljica Branka Mlinar, Župni mješoviti zbor, Zbor mladih „Nepomuk“, SSMI, PMI, čitači, ministranti, vjeroučenici i brojni župljani. Svi su došli pozdraviti svoju časnu i zahvaliti joj ponaosob, a i ona se biranim i snažnim riječima zahvalila svima nama.

Savjesna i predana, mirna i odlučna, gorljiva u ljubavi prema Bogu i čovjeku, prema Domovini i riječi hrvatskoj, jednostavna i ponizna, radosna i molitvena, tiha i uspravna, snažna i čvrsta, žena vrsna, službenica Gospodnja – to je naša draga časna Terezija!

Hodočasteći bližnjima ususret u našem je gradu ostavila dubok trag, onaj koji gori i svijetli kao vječna svjetiljka Stadlerova!

U njezinoj smo blizini otvarali svoja srca baš kao što cvijet otvara svoje latice potaknut suncem, a ona je u svakom srdašcu, paleći svjetla ljubavi, nastanila Krista. Po njezinim rukama svako je srce postajalo Betlehem.

I zato gdje god bila uvijek će svijetliti, biti putokaz u životu i riječ molitvena, podsjećajući nas, kao vjerovjesnica nade, na uvodno Stadlerovo geslo i djelo, na srce kristoliko i čisto, živo vrelo ljubavi koje u vjerne duše uvire baš kao i Cetina u more Jadransko ispod naše stine omiške.

Čestitamo našoj dragoj č.s. Tereziji i neka dobri Bog blagoslovi sve pute njezine!

Branka Mlinar, PMI Omiš

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve