Zahvalnost je dar duše Petak, 28. 8. 2020.

Često nam se čini da neke riječi mogu biti smo fraza jer polako gricka sumnja ili , ali… Uvijek taj ali… Imamo jedno divno i konkretno svjedočanstvo jedne mađarske obitelji iz grada Szigetsentmiklosa. Na godišnjem susretu Društva PMI-a 2017. ukratko smo posvjedočili u svetištu sv. Leopolda u Zakučcu, jer se čudo Neba po zagovoru sv. Leopolda tu izmolilo.  


Bračni par David i  Judit Labanyi – Borosos tražili su od liječnika pomoć za potomstvom. Sve uloženo nije dalo rezultata. Kako uvijek kažemo da ništa nije slučajno, oni su došli 2015. godine kao turisti u Omiš na ljetovanje. Isus im je dao preko mještanina poticaj da pogledaju i neobičnost u Zakučcu. Dakle došli su sv. Leopoldu. Gospođa Juditi iz duše bila je nadahnuta da se pomoli sv. Leopoldu za zagovor kod Isusa.

Vratila se u Mađarsku i svjedočila o trudnoći i čudu pa su pomalo izbezumljeno susjedi i poznanici slušali. U najljepšem mjesecu pred blagdan sv. Leopolda 10. svibnja 2016. rodila se mala Zorica. Poslije nekoliko mjeseci došli su ponovno u Hrvatsku zahvaliti sv. Leopoldu na njegov blagdan što sad čine trajno. Zagovorom sv. Leopolda rodio se mali Leopold 29.svibnja 2018. godine. To je bio razlog da su susjedi i mještani iz svoje nevjerice počeli oživljavati svoj odnos prema Bogu i vjeri. Božji puti su zaista neobični i veličanstveni.

Budući da su članovi Društva PMI iz Omiša bili vjesnici čuda a gđa Juditi posebno odana Isusu i sv. Leopoldu Božjim putem došla je do mojeg kontakta. Uvijek je to bio naš međusobni motiv za blagoslov. Ovog ljeta , ponovno je u Omišu, Zakučcu…Božji znak doveo ju je na Pojišan želeći posjetiti svetište gdje je bilo tijelo sv. Leopolda pred tri godine. Dogovorili smo susret 4.kolovoza 2020. Došla je sa svojom obitelji zahvaliti sv. Leopoldu , majci Božjoj i Malom Isusu koji iz svog srca dariva milosti. Djeca , Leopold i Zorica  molitveno su pjevali pjesmu Malom Isusu te su nazočni vjernici bili ozareni dječjim glasom i vjerom obitelji. Radosno su pozdravili subraću sv. Leopolda našeg župnika fra Žarka  i fra Tomislava.

Svjedočili su snagu predanja Bogu i vjeri te zahvalnost koju im je Bog poklonio. Međutim gđa Judita mi je posvjedočila da je uz ovo čudo raduje što je ojačala i vjera ljudi u Mađarskoj koji nisu bili prije odani Bogu.

U Mađarskoj uz obiteljsku kuću u dvorištu kao zahvalu sv. Leopoldu i Malom Isusu u izradi je mala kapelica kao trajna zahvalnost za sve milosti koje je primila.

Po izvješću gđe Judit, zapisala s. M.  Dolores

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve