Smisao mog poziva

Korijeni mog poziva sežu duboko u djetinjstvo. Ono je bilo protkano rastom s Bogom, sazrijevanjem u ljubavi prema Njemu. Uza sve ljubavi koje sam osjetila: ljubav prema majci, ocu, ocu, sestri, bakama, djedovima, rodbini, prijateljima, rasla je u meni jedna ljubav koja je u meni objedinila sve ove ljubavi,koja je dala smisao ljubavima i nadjačala“ ih. Jer ta ljubav bila je toliko jaka da sam zbog nje bila spremna ostaviti sve one koje sam koje sam toliko voljela i poći u nepoznato, svjedočiti svoju ljubav prema Bogu drugima.

Ispočetka sam osjetila strah i pokušala pružiti otpor, no Isus je u meni djelovao umirujuće; osjećala sam kako me bodri, mogla sam u sebi čuti Njegov glas. "Ne boj se, ja sam s tobom. Ja sam te pozvao, ja ću te čuvati!" Činjenica da me Bog toliko voli da sam dragocjena u Njegovim očima dala mi je snage. Prepustila sam se Njegovu vodstvu, dopustila Mu da usmjerava moj život, moje misli i osjećaje kako On želi. On najbolje zna što mi je potrebno da bi svjedočila Njegovu ljubav ljudima. On me poznaje bolje od mene same i zna moje mogućnosti, čežnje i snove. Koliko puta sam posrnula unatoč pozivu i ljubavi koju osjećam. No osjetila sam da me nikad nije osudio. Blago me podigao i obrisao suze s mojih očiju. Nije me osudio niti kada sam sama sebe osudila.

Moj rast u ljubavi se nastavlja i trajat će do kraja života. Kroz život u našoj Družbi željela bi da dospije do svoje punine. Najveća mi je želja dati sve od sebe i kroz rad, molitvu i zajedništvo sa sestrama ostvariti Božje planove. Na taj ću način ispravno odgovoriti na ljubav što oduvijek grije moje srce. Jer ljubav nisu samo emocije, ljubav nisu samo lijepe riječi, ljubav su ponajviše djela.

Ispravan odgovor na ljubav prema Bogu  jest i ispravna ljubav prema ljudima, posebno prema sestrama s kojima dijelim život. Moći ih prihvatiti onakvima kakve jesu, pomoći im da se izgrađuju i dopustiti da i one pomognu u mojoj vlastitoj izgradnji bio bi vrhunac ljubavi i zajedništva. U ostvarenju poziva kojim me Gospodin pozvao pouzdajem se ponajviše u Njegovu milost i bezgraničnu ljubav.

 

Galerija slika:

  Briga za zvanja - Sve