“Budi uz mene, Marijo!” - Zavjeti sestara Subota, 15. 8. 2009.

ZAGREB: Na blagdan Velike Gospe Crkva slavi uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo. Taj je dan od posebne važnosti i za našu Družbu Sestara Služavki Maloga Isusa jer se tada naše sestre zavjetuju na služenje Gospodinu u čistoći, siromaštvu i poslušnosti stavljajući se pod okrilje Nebeske Majke. A ove je godine to bio velik dan i za mene – bio je to dan moga ulaska u novicijat.


Prije toga, za mene velikog i važnog događaja, sudjelovala sam sa sestrama na šestodnevnim duhovnim vježbama koje je predvodio fra Stanko Dodig. One su za mene bile od posebnog značaja i unijele su u moj život veliko bogatstvo. Nadam se da će iz njih niknuti obilje plodova ali i da će mi izgovorene riječi ostati u srcu i biti poticaj i snaga u hodu za Isusom Kristom.

Ali ja sam svejedno jedva čekala da obučem svoju novu plavu haljinu i zamolim da me se primi u novicijat Sestara Služavki Maloga Isusa kako bih naučila savršenije slijediti Krista te u molitvi i poniznosti služiti Crkvi i svim ljudima.  Zatreperilo mi je srce kada je s. Provincijalka izgovorila moje novo ime – s. Marija Martina.

Da bi moja radost bila još veća i potpunija doprinijeli su moji roditelji, sestra i brat kao i ostali članovi moje obitelji te moj župnik vlč. Josip Hadrović i mladomisnik vlč. Tihomir Kosec koji su bili uz mene i prisustvovali ovom velikom događaju. Usrećilo me i što je uz ostale sestre bila prisutna Časna Majka.

Od srca sam zahvalna s. Provincijalki i svim sestrama koje su sudjelovale u pripremi ovog velikog događaja kao i svima koji su ga uzveličali svojom prisutnošću. Na poseban sam način zahvalna Gospodinu što me pozvao da Ga slijedim i da mu služim u ovoj Družbi. Vjerujem da je On uvijek uz mene i da će mi i dalje davati snage i ustrajnosti kako bih Ga još više ljubila, potpuno mu se predala te živjela po Njegovoj svetoj volji.

Marijo, Majko!
Ti si svoj život poklonila Gospodinu.
Dala si Mu svoje srce, svoju dušu, svu sebe.
Nisi se bojala boli i trpljenja
jer si znala da te On nikada neće napustiti.

Budi uza me, Marijo,
i pomozi mi da i ja ljubim Gospodina kao što si ga ti ljubila,
da Mu vjerujem kao što si Mu ti vjerovala,
da živim za Njega kao što si ti živjela.
Pomozi mi, Marijo,
da ne klonem kada dođu kušnje i boli
te da uvijek budem spremna prihvaćati i vršiti Božju volju.

Amen.
(s. M. Martina Vugrinec)

Na svetkovinu Velike Gospe, za vrijeme euharistijskog slavlja za 50. obljetnicu redovničkih zavjeta zahvalila je s. Ma. Klara Jurković, a za 25. obljetnicu zavjeta svoju zahvalu Bogu izrekla je s. M. Anica Petričević.

Naših pet mladih sestara obnovile su svoje zavjete na još jednu godinu i time posvjedočile da i dalje žele slijediti Isusa u našoj Družbi. Svoje zahvale i ponovna obećanja sestre su izrekle pred svojom Vrhovnom glavaricom, s. Maria-Anom Kustura u prisutnosti s. Radoslave Radek, provincijalne glavarice i svih prisutnih.

Svi smo radosni i zahvalni Bogu za naše sestre. Ostaje nam da ih pratimo molitvom i iskrenom sestrinskom ljubavlju.

  Vijesti - Sve