Slavlje redovničkih zavjeta Petak, 14. 8. 2009.

SOLIN:   Uoči blagdana Velike Gospe, u petak 14. kolovoza, u crkvi Gospe od Otoka u Solinu upriličeno je slavlje redovničkih zavjeta Služavki Malog Isusa koje su tom prigodom obnovile i položile doživotne zavjete te se zahvalile Bogu za 25 i 50 godina rada u svom Redu. Misno slavlje u koncelebraciji s više svećenika predvodio je don Vinko Sanader, župnik solinke župe Gospe od Otoka.


U propovijedi je don Vinko istaknuo da se Djevica Marija nikad nije povukla niti je pogazila svoje obećanje dano Bogu. “I vi ste, poštovane sestre, dale riječ Bogu Ocu i vašem zaručniku Isusu Kristu. I vi ste rekli svoj fiat, svoj ‘obećavam’, svoj ‘neka mi bude Bože po Tvojoj riječi’. I vi ste primili vijenac djevičanske uzvišenosti i ljubomorno ga čuvajte u vjernosti Kristu kako bi bili jednom od njega ovjenčani slavom i čašću u Nebu”, zaključio je don Vinko.

Pred provincijalkom splitske provincije Svetog Josipa s. Sandrom Midenjak privremene redovničke zavjete na godinu dana obnovile su s. Marina Mužinić i s. Mateja Krstičević. Doživotne redovničke zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti položila je s. Iva Serdarević. Dvadeset pet godina redovničkih zavjeta proslavile su s. Marinela Delonga i s. Karmen Žuljević, tri su se sestre zahvalile Bogu za 50 godina redovničkih zavjeta: s. Ligorija Mateljan, s. Laura Lovrić i s. Aleksija Jurković. Na kraju misnoga slavlja s. Marcela Žolo, izaslanica vrhovne poglavarice s. Marije Ane Kustura, čestitala je sestrama uime vrhovne poglavarice.

  Vijesti - Sve