Molile smo za nova duhovna zvanja Nedelja, 21. 4. 2013.

U našim samostanima, a osobito po  župnim zajednicama  molitveno smo animirale okupljene zajednice  u  tjednu molitve za duhovna zvanja, od 15. – 21. travnja. U gradu Zagrebu, u župi sv. Pavla 16. travnja u zajedništvu sa svećenicima i sestrama koje djeluju u župnom apostolatu, molitveno su sudjelovale i sestre iz samostana Antunovac u euharistijskom klanjanju pod geslom Duhovno zvanje – proroštvo nade! U četvrtak, 18. travnja u zagrebačkoj Prvostolnici, u zajedništvu s redovnicima i redovnicama grada Zagreba, sudjelovale smo u nadbiskupijskom obilježavanju svjetskog dana molitve za nova duhovna zvanja pod geslom Zvanje – znak nade utemeljene na vjeri.


U župi sv. Pavla klanjali smo se pred Gospodinom, u šutnji iznosili svoje zahvale i vapili zajedno za sve službe u Crkvi, osobito za svećenička i redovnička zvanja. Poslušni Gospodinovo riječi, molimo smo Njega, Gospodara žetve, a sada je na njemu red da pošalje mladiće i djevojke u naša sjemeništa, u naše bogoslovije, u naše samostane.

U zagrebačkoj Prvostolnici sudjelovale smo u nadbiskupijskom obilježavanju svjetskog dana molitve za nova duhovna zvanja pod geslom Zvanje – znak nade utemeljene na vjeri. Sam događaj imao je dva dijela: euharistijsko slavlje u Katedrali i promocija filma Susret – darivanje Boga čovjeku u dvorani "Vijenac" Pastoralnog instituta. U cijelom programu sudjelovale su sestre iz samostana Antunovac i obližnjih zajednica.

U nedjelju, 21. travnja na svjetski dan molitve za nova duhovna zvanja, sestre su u zagrebačkoj Prvostolnici animirale jedan sat euharistijskog klanjanja na već spomenutu nakanu.

  Vijesti - Sve