Molite Gospodara žetve Subota, 20. 4. 2013.

Trećeg dana trodnevnog hoda uoči nedjelje Dobrog Pastira, pod motom: „Evo mene, meni pošalji“, u subotu, 20. travnja 2013., svećenici, redovnici i redovnice, imajući pred sobom lik Krista – Dobrog Pastira, okupili su se u crkvi svetišta „Gospe od Milosrđa“ u Dubrovniku, kako bi s vjernicima slavili Euharistiju i molili za svećenička i redovnička zvanja u Dubrovačkoj biskupiji i svim redovničkim zajednicama.


Prije mise u 18,30 sati, sestre su molile radosna otajstva krunice. Euharistijsko slavlje u 19 sati predvodio je fra Stanko Dodig, pročelnik Vijeća za posvećeni život Dubrovačke biskupije u koncelebraciji fr. Leopolda Nikole Noso, magistra dominikanskih novaka. – Fra Stanko je naglasio u propovijedi, kako redovnici i redovnice svojom molitvom i posvećenim životom Bogu žele kazati „hvala“ za Njegovu ljubav i dobrotu koju osjećaju i na koju mogu uvijek računati…

Nakon mise slijedio je polusatni „molitveni program“ za duhovna zvanja, kojeg su animirale sestre Služavke Malog Isusa. Program se sastojao od meditacija i pjesama. Molilo se za ustrajnost u zvanju onih koji su već odgovorili na duhovni poziv, i za nova duhovna zvanja koja su potrebna ovoj Biskupiji i svim redovničkim zajednicama. Molilo se, razmišljalo, i pjevalo… Svi smo različitih pogleda na život i svijet, koji nas okružuje, ali po krštenju smo svi djeca jednoga Oca i svima nam je upućen poziv „Budite sveti, jer sam ja svet“ (1 Pt 1,16). Upravo je to čvrsto tlo na kojem stojimo zajedno – poziv na ljubav i poziv na svetost. Traži se od nas vjera i pouzdanje u Boga, jer bez Boga nije moguće djelovati niti živjeti duhovni život po zavjetima: „Jer danomice treba nositi križ i ići za Gospodinom“ (Lk 14, 27). - Učini nas Gospodine otvorenima za Tvoja nadahnuća, kako bismo izvršili Tvoju volju, na radost svima kojima nas šalješ! 

Na molitvenom susretu bile su redovnice iz drugih zajednica, dominikanski novaci, sestre iz našeg samostana i nešto vjernika.

Nakon slavlja u crkvi otišli smo na malo druženje u blagavaonicu otaca Kapucina.
s. Magna Borovac

  Vijesti - Sve