Nikada umorna ljubav - Stadleru za 170. rođendan Četvrtak, 24. 1. 2013.

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, u četvrtak, 24. siječnja 2013. god. u knjižnici Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, prof. dr. sc. don. Ivan Bodrožić predstavio je zbirku pjesama Nikada umorna ljubav, mlade autorice, članice PMI iz Omiša, Branke Mlinar koja je stihove posvetila bl. Ivanu Pavlu II. i svojoj baki Mariji Lidiji Lelas, in memoriam. Prostor knjižnice bio je ispunjen već i prije samog početka promocije u 18,00 sati, a datum predstavljanja pomno je izabran jer je na taj dan, prije 170 godina, 24. siječnja 1843. u Slavonskom Brodu rođen hrvatski svećenik, Vrhbosanski nadbiskup Josip Stadler, utemeljitelj Družbe Sestara Služavki Maloga Isusa kojima je autorica ovom prigodom uputila srdačan pozdrav, naglašavajući da je iznimno sretna jer Stadlerov rođendan proslavljaju na predivan način - pjesmom združeni u Kristu.


Svojom su nazočnošću ovaj događaj uveličale sestre splitske provincije Sv. Josipa: s. Sandra Midenjak, provincijalna glavarica, s. Krucifiksa Iveljić, zamjenica, s. Jelena Marević, tajnica, s. Maneta Mijoč, savjetnica, s. Dulcelina Plavša, s. Flavija Brstilo, s. Dolores Brkić, s. Mirjana Rojnica i s. Terezija Pervan koja je sudjelujući u programu pročitala pjesmu U srcu Maloga Isusa.

Mladoj su pjesnikinji, uz brojne poklonike duhovne poezije, podršku pružili i njezini profesori s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu: recenzent i promotor zbirke prof. dr. sc. don. Ivan Bodrožić, prof. dr, sc. Mladen Parlov, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, prof. dr. sc. Ante Mateljan, dr. sc. Alojzije Čondić i dr.

U glazbenom dijelu programa nastupili su VIS Gospe od Zdravlja SPLIT DOBRI, te Mislav Gogić i Ivana Balić koji su izveli Schubertovu Ave Maria. Uz autoricu stihove su kazivali: Domogoj Jelača, s. Terezija Pervan, Ines Balajić i Kristina Žura. Program predstavljanja vodila je Ana Kovačević, a pozdravne riječi u ime Hrvatske udruge Benedikt uputio je Mario Popović. Predstavljajući svoju knjigu autorica je naglasila kako je ova zbirka poezije njezino svjedočanstvo ljubavi za Krista, da joj je iznimno drago što se promovira na 170. godišnjicu Stadlerova rođenja, u Godini vjere koju je proglasio papa Benedikt XVI., te da stihovima zahvaljuje Bogu za ukazanu milost.

Svojim objektivom predstavljanje je zabilježio Roko Pavlinušić, koji je uredio i naslovnicu zbirke Nikada umorna ljubav, a u publici smo mogli zamjetiti glumca Slavka Sobina i dizajnericu Riu Devčić.

Na kraju ove lijepe večeri osladili smo se ukusnim kolačima koje je pripremila s. Mirjana Rojnica i PMI iz Velog Varoša.

"U srcu Maloga Isusa, naša je sreća dragocjena!“

 Branka Mlinar PMI - Omiš

  Vijesti - Sve