Preselila se u vječni život naša s. M. Alma Reza Dubočanac Petak, 15. 1. 2021.

„Ja sam uskrsnuće i život.“  (Iv 11, 25)

Svemogućem Bogu, Gospodaru života, preselila se naša draga S. M. Alma Reza Dubočanac članica Družbe sestara Služavki Malog Isusa, 14. siječnja 2021. g. u 95 godini života i 76 godina redovničkih zavjeta. Sprovod drage naše sestre bit će u ponedjeljak, 18. siječnja 2021. g. u  15:00 sati na gradskom groblju na Mirogoju. Sveta Misa zadušnica bit će u samostanu „Antunovac“, Nova ves 55, u Zagrebu. Preporučamo dušu naše sestre Alme u vaše molitve.

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!
Sestre Služavke Malog Isusa i rodbina

† S. M. ALMA REZA DUBOČANAC

 Gospodin je blizu onima koji ga ljube dugi niz godina i dade im do znanja kada će ih uzeti k sebi. S. M. Alma Dubočanec je znala i nama obznanila dan Gospodnjega dolaska i svoga preseljenja k Njemu. Bila mu je vjerna služavka i On je ostao vjeran njoj. Nedostajat će našoj zajednici moliteljica kakva je bila draga s. M. Alma. Kada su je tjelesne snage ostavljale ona nije ostavljala Isusa u kapeli i u župnoj crkvi. Za nju je euharistija bila sve. Bila joj je izvor snage, predanja, utjehe. Krunicu nije ispuštala iz ruku i u skrovitosti je prikazivala molitve na mnoge nakane. Njegovala je duboku povezanost s Gospodinom, vjerno je vršila redovnička pravila i druge je poticala na vjernost. Željela je da i sve mi budemo Božje.

S. M. Alma je rođena 29. travnja 1926. u Lužanima od oca Adama i majke Marije rođ. Benković, a na krštenju u župnoj crkvi sv. Emerika u Oriovcu, dobila je ime Reza. U samostan je ušla sa dvanaest godina 13. kolovoza 1938. nekoliko mjeseci nakon svoje sestre † s. M. Danijele. Završila je učiteljsku školu u Sarajevu, a u Zagrebu je stekla stručnu spremu defektologa. Svoje prve redovničke zavjete položila je na Veliku Gospu 1946. u Sarajevu, a doživotne na Veliku Gospu 1952. u Zagrebu. Prvo radno mjesto bila joj je služba odgojiteljice predškolske djece u Kaštel Kambelovcu. Nakon godinu dana bila je premještena u Zagreb. Radila je kao defektolog u Zavodu za rehabilitaciju djece u Nazorovoj ulici do umirovljenja, a od 1982. tijekom 35 godina radila je s djecom u Dječjem vrtiću Cvjetnjak u Novoj Vesi u Zagrebu sve dok su joj tjelesne snage to dopuštale.

Naša draga s. M. Alma se kroz svoj redovnički život svim bićem oslanjala na Boga. U duši je imala ucrtanu odlučnost da vrši volju Božju. Nije znala za osrednjost. Cijeli svoj život je poučavala djecu različite dobi i različitih potreba. Bila je strpljiva poput „brižne bake“ u njihovim prvim koracima i osposobljavala ih za život. Znala je govoriti djeci: „Dođite, jedan po jedan“, a kada je nešto tražila pitala ih je „tko ima dobro oko“ i djeca su s njom bolje i dalje vidjela. Bog je nju cijeli život nadahnjivao i zato ona nije odustajala od odgoja djece. Djeca su  uz nju rasla puna pouzdanja. S. M. Alma je bila mudra odgojiteljica koja se uzdizala do duše djeteta. Za nju je i malo s ljubavlju učinjeno bilo veliko. Utkala je u napredak vrtića sve svoje umijeće i darovala mu svoju toplu dušu. Znala je da se Mali Isus poistovjetio s najmanjima, najslabijima, ostavljenima i napuštenima. U s. M. Almi djeca su nalazila oca i majku. Nikada se nije hvalila i spominjala što je učinila. Znala je da je sve od Gospodina primila. Svojim radom je svjedočila da se isplati ulagati u dječju dušu i rasti s njima. Ostavila nam je najbolji primjer služenja bez pridržaja. Voljela je svoj zemaljski dom, članove svoje rodbine i radovala se svakom susretu s njima i onima s kojima je radila. Godine nisu ostavljale zaborav.

Draga naša s. Alma, molimo Vas da nam oprostite ako smo nešto prema Vama u hodu krivo učinile. Zahvaljujemo Vam što ste dogorjeli u Isusovoj školi ljubavi. Ljubeći, zadobili ste Ljubav.

Molimo Gospodina, da našu dragu † s. M. Almu pridruži svojim izabranima u nebeskoj slavi.

 Pokoj vječni daruj joj Gospodine i svjetlost vječna svjetlila joj!

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve